Anasayfa
Biz Kimiz
Hakkımızda
Galeri
Kariyer
Hesaplamalar
Kıdem ve İhbar Tazminatı Hesaplaması
Yıllık İzin Hesaplaması
Maaş Hesaplaması
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) Hesaplaması
Doğum İzni
Kanunlar
4857 Sayılı İş Kanunu
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu
5510 Sayılı Kanun
6111 Sayılı Kanun
6663 Sayılı Yarı Zamanlı Çalışma Yasası
6740 Sayılı BES Kanunu
6698 Sayılı KVK Çalışan Muvafakatname Metni
6698 Sayılı KVK Çalışan Aydınlatma Metni
İSG
İş Sağlığı ve Güvenliği Politikamız
Güvenli Ortam ve Saha Çalışmaları
Risk Değerlendirme ve Acil Durumlar
Eğitim ve Sağlık
SSS
Bilgi Toplumu Hizmetleri
İletişim
Sıkça Sorulan Sorular
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulama kapsamı nedir?
6331 sayılı Kanun, kamu ve özel sektöre ait bütün işlere ve işyerlerine uygulanmakla birlikte bu işyerlerinin işverenleri ile işveren vekilleri, çırak ve stajyerler de dâhil olmak üzere tüm çalışanları kapsar.
İşveren, iş kazası ve meslek hastalıklarının kayıt ve bildirimini nasıl yapar?
İşveren; iş kazalarını kazadan sonraki üç iş günü içinde ve sağlık hizmeti sunucuları veya işyeri hekimi tarafından kendisine bildirilen meslek hastalıklarını da, öğrendiği tarihten itibaren üç iş günü içinde Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirir.
Hangi işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılmalıdır?
31/12/2012 tarihi itibariyle çalışan sayısı ve tehlike sınıfı farkı gözetmeksizin tüm işyerlerinde risk değerlendirmesi yapılacaktır.
İş sağlığı ve güvenliği nedir?
İnsanın, iş yerlerinde, işin yürütülmesi sırasında oluşan veya oluşabilecek tehlikelerden ve sağlığına zarar verebilecek unsurlardan korunmasını, aynı zamanda iş yeri ortamının iyileştirilmesini hedef alan sistemli ve bilimsel çalışmaların tümüne denir.
Tehlike, Risk ve Ramak Kala Olay nedir?
Tehlike, İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya işyerini etkileyebilecek zarar veya hasar verme potansiyelini, ifade eder.
Risk, Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka zararlı sonuç meydana gelme ihtimalini ifade eder. Koşullar olgunlaşmadıkça risk açığa çıkmaz. Risk gerçekleştiğinde daima zararla sonuçlanır. Tehlikeler hayatımızda her zaman vardır. Onları yok edemesek de önlemler alarak riske dönüşmesini engelleyebiliriz.
Ramak Kala Olay Nedir, İşyerinde meydana gelen; çalışan, işyeri ya da iş ekipmanını zarara uğratma potansiyeli olduğu halde zarara uğratmayan olaylar ramak kala olarak tanımlanmaktadır.
Ülkemizde iş kazası Hangi kanunda yer alır?
5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunun 13. Maddesinde tanımlanmıştır.
a) Sigortalının işyerinde bulunduğu sırada,
b) İşveren tarafından yürütülmekte olan iş nedeniyle veya görevi nedeniyle, sigortalı kendi adına ve hesabına bağımsız çalışıyorsa yürütmekte olduğu iş veya çalışma konusu nedeniyle iş yeri dışında,
c) Bir işverene bağlı olarak çalışan sigortalının, görevli olarak iş yeri dışında başka bir yere gönderilmesi nedeniyle asıl işini yapmaksızın geçen zamanlarda,
d) Emziren kadın sigortalının, çocuğuna süt vermek için ayrılan zamanlarda,
e) Sigortalıların, işverence sağlanan bir taşıtla işin yapıldığı yere gidiş gelişi sırasında, meydana gelen ve sigortalıyı hemen veya sonradan beden ya da ruhen özüre uğratan olaydır.
İlk yardım nedir, İlk yardımcı kimdir?
Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önlemek amacıyla, ilaçsız olarak yapılan uygulamalara ilkyardım denir. İlk yardım uygulamasında ilaç kullanılmaz.
İlkyardımcı ise; İlkyardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda, hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle ilaçsız uygulamaları yapan ilkyardım eğitimi alarak ilkyardımcı belgesi almış kişiyi ifade eder.
İlkyardımcı bulundurulması İş sağlığı ve güvenliği kapsamında;
a) Az tehlikeli işyerlerinde, her 20 çalışan için 1 ilkyardımcı,
b) Tehlikeli işyerlerinde, her 15 çalışana kadar 1 ilkyardımcı,
c) Çok tehlikeli işyerlerinde, her 10 çalışana kadar 1 ilkyardımcı, bulundurması zorunludur.
Acil Durum nedir?
İşyerinin tamamında veya bir kısmında meydana gelebilecek yangın, patlama, tehlikeli kimyasal maddelerden kaynaklanan yayılım, doğal afet gibi acil müdahale, mücadele, ilkyardım veya tahliye gerektiren olayları ifade eder.
Mehmet Akif Mah. Ulubatlı Hasan Cad. Çağlar Sk.
Zin D İş Merkezi No: 50 Daire 6 Çekmeköy / İSTANBUL
Copyrights © 2020 Ede Tanıtım ve Halkla İlişkiler Ltd. Şti.
Web Tasarım
/
ajansmer.com
info@edetanitim.com
+90 216 641 08 87